RTPV audzēkņu dalība pasākumā CITS BAZĀRS

RTPV audzēkņu dalība Latvijas skolēnu mācību uzņēmumu vērienīgākajā pasākumā CITS BAZĀRS

2018. gada 8. decembrī mūsu skolas audzēkņi – Edgars Dimants un Ādolfs Sviķis (1. R kurss) ar SMU ÖGLE un Monta Lilija Olekša, Egija Žindule, Evija Reičela Vrubļevska, Liene Valujeva un Laura Luīze Šimfa (2. D kurss) ar SMU Daile piedalījās Junior Achievement organizētajā pasākumā CITS BAZĀRS ziemā t/c Domina Shopping. Kopumā pasākumā piedalījās 170 skolēnu mācību uzņēmumi no visas Latvijas, kas sevi pierādījuši kā labākie 400 komandu konkurencē. Mūsu audzēkņus CITĀ BAZĀRĀ atbalstīja skolotājas-mentores Tatjana Džugleja un Taņa Ločmele.

Gan audzēkņiem, gan skolotājiem bija lieliska iespēja gūt jauno pieredzi,  apskatīt un iegādāties jauniešu radītos interesantus produtus astoņās kategorijās – “Pakalpojumi, izklaide”, “Apģērbi, aksesuāri”, “Skaistumkopšana, bižutērija”, “”Pārtika, preces virtuvei”, “Elektropreces, gaismas objekti”, “Suvenīri, dāvanas, sezonas preces”, “Spēles, preces bērniem”, “Interjera preces”. SMU ÖGLE pārstāvēja preču kategoriju “Elektropreces, gaismas objekti”, savukārt SMU DAILE piedāvāja kopjošos kosmētiskos līzdekļus. SMU DAILE vadītāja Monta Lilija Olekša uzvarēja “Business pitch”, kā arī SMU Daile komanda ieguvusi simpātijas balvas un piesaistīja sponsoru uzmanību.

Edgars Dimants par CITU BAZĀRU: Cits Bazārs bija manā dzīvē pirmā šāda veida pieredze, kuras laikā es ieguvu daudz jaunu praktisku zināšanu par preču pārdošanu cilvēkiem. Neskatoties uz daudzajiem misēkļiem, kas notika neilgi pirms Bazāra, tomēr sajūtas bija pozitīvas, pieredze gūta un pat atradu sadarbības partnerus produktu izgatavošanai nākotnē. Pasākums bija pārsteidzoši labi organizēts, ņemot vērā, ka piedalījās tik daudz dalībnieku.

Monta Lilija Olekša: Mūsdienu skaistumkopšanas industrija ir ļoti vērsta uz masām nedz uz individuālu pieeju cilvēka izskatam un iekšējo daili. Mēs, DAILE, ar saviem produktiem pārsteidzām desmitiem cilvēku, nu jau pagājušajā bazārā, “Dominā”, gan ar savu ideju, gan pieeju mūsu klientiem. Protams, arī žūrija nepalika vienaldzīga un sniedza mums simpātijas balvu, kā arī 1 minūtes laikā “pitch talk” konkursā uzvarējām!

Evija Reičela Vrubļevska: Piedalīties šādā pasākumā un uzņemties atbildību, ir kolosāla pieredze, lai veidotu savu uzņēmumu nākotnē, ja vien esi gatavs tajā ieguldīt savu darbu un laiku. SMU BAZĀRĀ iepriecinājām gan savus klientus, gan sevi, gūstot noderīgus padomus no uzņēmējiem. Liels gandarījums par paveikto, jo tikām arī pienācīgi novērtētas! Paldies SMU DAILE meitenēm un skolotājām, kas mūs atbalstīja klātienē.

Egija Žindule: Sestdiena tika aizvadīta ar vērienu JA rīkotajā SMU tirdziņā CITS BAZĀRS. Šī ir bijusi zelta vērta pieredze, jo ne katram jaunietim ir iespēja iepazīties ar uzņēmējdarbību tik agrā vecumā! Diena tika aizvadīta aktīvi un ļoti, ļoti pozitīvi! Mūsu ieguldītais darbs arī tika novērtēts un ieguvām 2 žūriju simpātiju balvas, 1. vietu “Business pitch” un tikām arī nominētas kā labākā pārdošanas komanda! Paldies komandai, JA programmai un skolai par atbalstu!

Liene Valujeva: Piedaloties bazārā ir liela iespēja parādīt savas spējas un potenciālu. Tieši mūsu komanda saņēma trīs brīnišķīgas balvas, tādējādi parādot sponsoriem, kas mēs esam, un ka nākotnē esam spējīgas uz vēl lielākiem sasniegumiem.

Laura Luīze Šimfa: Esmu ļoti priecīga par šo iespēju piedalīties JA programmā un uzskatu, ka šī ir ļoti laba iespēja kā spert pirmos soļus tuvāk manam mērķim – kļūt par uzņēmēju. Esmu apmierināta ar to, cik pārdomāti un rūpīgi viss bija noorganizēts. Ļoti jauki ir arī tas, ka daudzi lielie uzņēmumi labprāt atbalsta mūs – topošos uzņēmējus un dod iespēju patiešām sasniegt iecerēto. Paldies visai JA komandai par lielo darbu un atbalstu!

 

Paldies JA CITA BAZĀRA organizatoriem par lielisku pasākumu!

 

Informāciju sagatavoja RTPV PMPMK vadītāja Tatjana Džugleja

mu

mu2

mu4

mu3

mu5