Audzēkņu dalība programmas “Erasmus jaunajiem uzņēmējiem” informatīvajā pasākumā

20. februārī mūsu skolas audzēkņi – Oļegs Jaunošāns (2. D kurss), Ketrīna Dementjeva (2. R kurss), Sabīne Vīlaka (2. R kurss) un Lūcija Kristiāna Krēsliņa (4. D kurss) kopā ar skolotāju Tatjanu Džugleju apmeklēja SEB Inovāciju centru, kur norisinājās programmas “Erasmus jaunajiem uzņēmējiem” informatīvais pasākums, kuru organizēja vadības konsultāciju uzņēmums Civitta Latvija un Izraēlas vēstniecība.

Mūsu audzēkņi uzzināja par “Erasmus jaunajiem uzņēmējiem”, pārrobežu apmaiņas programmu, kas dod iespēju jaunajiem uzņēmējiem mācīties no pieredzējušiem uzņēmējiem – mentoriem, kuri vada mazos uzņēmumus daudzās Eiropas valstīs, kā arī ASV, Singapūrā un Izraēlā. Informatīvajā pasākumā bija šīs programmas absolventu iedvesmojošie veiksmes stāsti, Izraēlas vēstniecības pārstāves uzstāšanās par Izraēlas biznesa vidi un domāšanu, kā arī Latvijas uzņēmumu pieredzi Izraēlā. Mūsu skolas audzēkņi ir ieguvuši jaunu noderīgu pieredzi, ko viņiem ir iespēja izmantot savu biznesa ideju testēšanai.

Audzēkņu atsauksmes par pasākumu:

Sabīne Vīlaka: Bija ļoti noderīga informācija. Šī būs man laba pieredze, ja nākotnē vēlēšos radīt savu biznesu, tad varu doties attīstīties arī uz ārzemēm. Labprāt apmeklētu vēl šāda tipa pasākumus! 🙂

Lūcija Kristiāna Krēsliņa: Apmeklējot šo pasākumu, sapratu, ka drīzumā varētu doties tieši šajā programmā, lai iegūtu šo nenovērtējamo pieredzi, gūtu jaunas uzņēmējdarbības zināšanas, nostiprinātu angļu valodas prasmes un iegūtu jaunus, paliekošus ārzemju kontaktus gan ar savu mentoru, gan ar citiem uzņēmējiem un zinošām personībām man interesējošā nozarē. Mans mērķis ir piestrādāt pie sava biznesa plāna noteiktām niansēm un dibināt uzņēmumu Latvijā. Šobrīd galvenais ir apgūt pēc iespējas labāk angļu valodu un atrast savu veiksmīgo mentoru. 

 

Informāciju sagatavoja PMPMK vadītāja Tatjana Džugleja