Iegūta 1. vieta un zelta medaļa konkursā “SkillsLatvia 2019” – nominācijā “Transporta pārvadājumi”!

No 7. – 10. maijam Ķīpsalas izstāžu zālē norisinājās Valsts izglītības attīstības aģentūras organizētais Nacionālais jauno profesionāļu meistarības konkurss SkillsLatvia 2019.

RTPV 3. L kursa izglītojamais Kristers Oldbergs piedalījās konkursa tematiskās grupas “Transports un loģistika” nominācijā “Transporta pārvadājumi” un sīvā konkurencē ieguvis 1. vietu. Kopumā minētajā nominācijā sacentās 6 izglītojamie no dažādām Latvijas profesionālās izglītības iestādēm. Dalībniekiem 12 stundu laikā bija jāpilda uz reālu situāciju balstīts uzdevums – jāizstrādā kravas transporta kopējais maršruts, jāveido kravas pārvadājuma loģistikas ķēde, jāaprēķina izmaksas, jāaizpilda un jāapstrādā kravas transporta pavaddokumenti, jāsastāda atskaite u.c.

Kristeru konkursam sagatavoja mūsu skolas profesionālās izglītības loģistikas jomā skolotājs Aleksandrs Bogdanovs un konsultēja profesionālās izglītības skolotāja Alisa Lāce.  Aleksandrs morāli atbalstīja un pārdzīvoja par savu audzēkni visā konkursa garumā. Cītīga gatavošanās konkursam, skolotāja Aleksandra ieguldītais darbs, profesionalitāte un Kristera iegūtās zināšanas, prasmes un apzinīga attieksme, kā arī optimisms un atjautība palīdzēja mūsu audzēknim veiksmīgi tikt galā ar veicamo uzdevumu.

Kristers Oldbergs par konkursu: “Man tā bija lieliska pieredze, pildot dotos uzdevumus, veidojot prezentāciju un aizstāvot savu viedokli. Šāda veida konkursā piedalījos pirmo reizi. Man ļoti noderēja manas personīgās un mācību procesa laikā iegūtās zināšanas un prasmes. Šis konkurss paver jaunas iespējas karjeras veidošanā loģistikas jomā.”

Aleksandrs Bogdanovs par konkursu: “Teikšu īsi: ja pasniedzējs ir kompetents un labi pilda savu darbu, tad rezultāti ir acīmredzami. Mūsu mērķis ir iegūt 1. vietu un zelta medaļu, un tiekties uz augšu!”

Par uzdevumu izpildi mēs arī saņēmām vislielāko punktu skaitu – 92.6 punktus no 100 un ieguvām 1. vietu starp 34 profesionālajām mācību iestādēm.

No visas sirds apsveicam Kristeru un viņa skolotāju A. Bogdanovu ar izcilu rezultātu konkursā SkillsLatvia 2019. Skola ar Jums lepojas!

P.S. Konkursa rezultāti pieejami Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA) mājaslapā – http://viaa.gov.lv/lat/skillslatvia/skillslatvia/skillslatvia_2019/kokursa_rezultati/.

 

Informāciju sagatavoja PMPMK vadītāja Tatjana Džugleja