RTPV jaunieši piedalās konkursā “Bizness24h”

Rīgas Tirdzniecības profesionālās vidusskolas jaunieši piedalās konkursā “Bizness24h”

“Bizness24h” ir lielākais ikgadējais izglītojošais uzņēmējdarbības veicināšanas konkurss Latvijā, kas paredzēts vidusskolas vecāko klašu skolēniem un studējošajiem jauniešiem vecumā no 15 līdz 25 gadiem. “Bizness24h” konkursu rīko Banku augstskola sadarbībā ar Swedbank un citiem atbalstītājiem.
2. februārī norisinājās 1.kārta Latvijas lielākajam uzņēmējdarbības veicināšanas konkursam “Bizness24h”, kurā piedalījās vairāk nekā 800 jauniešu ne tikai no Latvijas, bet arī no dažādām Eiropas valstīm.

Visas dienas garumā RTPV dalībnieki izstrādāja risinājumus Swedbank Latvia piedāvātajai problēmsituācijai. Konkursa tiešraidē dalībnieki iedvesmu un padomus risinājumiem varēja smelties no Swedbank, un Banku augstskola pārstāvju sniegtajām prezentācijām.
Uz 2. kārtu tika izvirzītas 100 komandas, kuras turpinās cīņu par titulu “Biznesa guru 2022”! Otrās kārtas laikā komandām tiks sniegtas zināšanas un ieteikti rīki, lai veiksmīgi realizētu kāda produkta pārdošanu tiešsaistē, iegūstot reālus pārdošanas rezultātus. Dalībniekiem būs iespēja piedalīties ekspertu vakaros, kuru laikā varēs iegūt priekšstatu par uzņēmējdarbību, kā arī praktiskus padomus par e-komercijas pamatiem. Šajā kārtā tiks vērtēta komandu sadarbība, radošums, neatlaidība, komunikācijas prasmes, spēja pielietot jau esošus rīkus un iedziļināties problēmu būtībā.
Otrās kārtas ekspertu vakaru stāsti un prezentācijas norisināsies angļu valodā, taču dalībniekiem pie sava projekta būs iespēja strādāt sevis izvēlētā valodā.

RTPV jaunieši no 1.N, 1.D, 2.B un 2. R kursa ir veiksmīgi tikuši 2.kārtā, un pārdošanas tuneļus veidos 8 komandas, kuras aktīvi vēlas darboties un pierādīt sevi.

2.R kursa komanda: Marta Krista Pūce, Ralfs Baltiņš un Nikolajs Mazurs 1.kārtas laikā saņēma veicināšanas balvu no Swedbank par aktīvāko darbību sociālajos tīklos konkursa laikā.
Paldies pedagogiem – Ilzei Pirktiņai, Solvitai Migliniecei, Ilutai Moldanei-Greiškanei par atbalsta sniegšanu jauniešiem.

Lai jauniešiem izdodas realizēt savas idejas!

Sagatavoja: profesionālo mācību priekšmetu pedagogs Solvita Migliniece