Latvijas Universitātes (LU) studentu Biznesa inkubatora deviņu dienu programma “StartSmart”!

Aizvadīta Latvijas Universitātes studentu Biznesa inkubatora uzņēmējdarbības programma vidusskolēniem un topošajiem studentiem “StartSmart”

 

Noslēdzoties Latvijas Universitātes (LU) studentu Biznesa inkubatora deviņu dienu programmai “StartSmart”, savas idejas un padarīto prezentēja septiņas komandas, kur par labāko ideju tika atzīta komanda “Safe Locker”, kura izstrādāja ideju par mantu glabājamiem skapīšiem publiskās peldvietās zādzību mazināšanai.

Pirms jaunā mācību un studiju gada uzsākšanas ikvienam 10. – 12. klašu vidusskolēnam un topošajam studentam bija iespēja iesaistīties deviņu dienu programmā “StartSmart”, kur apgūt pirmos soļus savas idejas attīstībai.

 

Komisija par labāko komandu atzina “Safe Locker”, kurā darbojās topošās Latvijas Universitātes studentes Elizabete Rebezova un Elīna Gūtmane. Komanda izvēlējās attīstīt ideju par slēdzamiem skapīšiem Latvijas peldvietās, lai mazinātu mantu zādzību šajās vietās. Ideja var tikt attīstīta arī citos virzienos, piemēram, piedāvājot šādu risinājumu dažādos pasākumos, koncertos, kā arī uzņēmumiem mantu glabāšanai. Otro vietu izcīnīja komanda “Creative Agency”, kura piedāvā mārketinga un web dizaina pakalpojumus jauniem uzņēmumiem. Trešo vietu ieguva komanda “KAVE”, kura ražo kokvilnas auduma somas ar unikālu dizainu, iekļaujot kabatas un rāvējslēdzēju, kas garantēs drošību un kvalitāti.

 

Dalībnieki pārstāvēja  LU Biznesa, vadības un ekonomikas, Juridisko un Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes, Rīgas Tehnisko universitāti, PIKC Ogres tehnikumu, Rīgas 84. vidusskolu, Rīgas Mākslas un mediju tehnikumu, Rīgas Tirdzniecības profesionālo vidusskolu, Rīgas Valsts 1.ģimnāziju un privāto vidusskolu “Laisma”.

 

“Esmu patīkami pārsteigta par skolēnu un topošo studentu prasmēm – jaunieši ātri apguva dažādas lietas, ko stāstījām nodarbībās, un praktiskā sadarbība un uzdevumu izpilde bija viegla,” tā par aizvadīto programmu saka LU studentu Biznesa inkubatora vadītāja Māra Birzniece.

 

Dalībniekiem šajās 9 dienās tika piedāvātas nodarbības par radošo ideju ģenerēšanas metodēm un paņēmieniem, problēmu un pieņēmumu definēšanu, biznesa modeļa “Lean Canvas” izveidi, mērķa klienta profila definēšanu un izveidi, kā arī klienta profila testēšanu.

Programmā dalībnieki tikās ar diviem uzņēmējiem – Mārtiņu Leju (“Getify”) un Valtu Vīzi (“Laserdog” un “Avenei” līdzdibinātāju) – kuri dalījās ar savu pieredzi par biznesa attīstīšanu.

 

Idejas un komandu paveikto vērtēja Enno Ence, MILZU! un Veggy Crush izveidotājs, Kristīne Bērziņa, Latvijas Universitātes lektore un pētniece, Valts Vīze, “Avenei” un “Laserdog” līdzdibinātājs, Māra Birzniece, Latvijas Universitātes studentu Biznesa inkubatora vadītāja.

 

Programmas dalībniekus iepriecināja un noslēgumā dāvanas sarūpēja “Skrīveru saldumi”, “Gardais”, “MILZU!” un “Veggy Crush”, Latvijā vadošais piena pārstrādes uzņēmums “Food Union”, balvās dāvinot zīmola “Valmiera” inovatīvos jogurta kokteiļus “Shake Me Up”. Pirmo trīs vietu ieguvējiem “Mafia Club Riga” sarūpēja dāvanu kartes aizraujošai komandas spēlei. Par programmas noslēguma maltīti un lielisku atmosfēru parūpējās “Pica Lulū”.

 

Programma “StartSmart” tika īstenota, pateicoties mecenātu atbalstam.

 

LU studentu Biznesa inkubators ir izveidots un darbojas, pateicoties mecenātu, Latvijas Universitātes un LU BVEF atbalstam. Mecenātu ziedojumus administrē LU fonds.