Programmas apraksts
Profesionālās izglītības programmas mērķis
Izglītības procesā sekmēt izglītojamo spēju strādāt ar datorizētas uzskaites un vadības sistēmu ēdināšanas uzņēmumā, sagatavojot kases dokumentāciju, veicot darba procesa uzskaiti un izstrādājot tehnoloģiskās un kalkulācijas kartes.
Profesionālās izglītības programmas sasniedzamie mācīšanās rezultāti (ietver zināšanas, prasmes un kompetences):
- Sagatavot precīzu rēķinu par sniegtajiem pakalpojumiem;
- Norēķināties ar viesi un grupām par sniegtajiem pakalpojumiem;
- Sagatavot kases dokumentāciju;
- Darboties ar ēdināšanas uzņēmuma automatizētās sistēmas kases moduli;
- Uzskaitīt materiālās vērtības (izejvielu, produktu un citu resursu) savas kompetences ietvaros;
- Veikt produkcijas pasūtījumu noliktavai, aizpildīt pasūtījuma pavaddokumentus;
- Aizpildīt un noformēt ar darba procesu saistīto atskaites dokumentāciju;
- Veikt inventarizāciju un veidot materiālo vērtību inventarizācijas aktus, apstrādāt inventarizācijās iegūto informāciju savas kompetences ietvaros;
- Piedalīties uzņēmuma ēdienkartes un dzērienu kartes plānošanā sadarbībā. ar ieinteresētajām pusēm (restorāna vadītājs, zāles pārzinis, šefpavārs, pasūtītājs, c.);
- Izveidot dažādu veidu dzērienu kartes;
- Izveidot vienkāršu ēdienu, uzkodu un dzērienu tehnoloģiskās kartes;
- Izstrādāt vienkāršu ēdienu, uzkodu un dzērienu kalkulācijas.
Profesionālās izglītības programmas apguves kvalitātes novērtēšana
Izglītojamiem, kuri apguvuši izglītības programmu un ieguvuši nepieciešamo zināšanu, prasmju un kompetenču vērtējumu – atzīmi (ne mazāku par 5 – „viduvēji” 10 ballu vērtējuma skalā) vai „ieskaitīts” visos izglītības programmas moduļos un pārbaudījumos, izsniedz profesionālās pilnveides izglītības apliecību, atbilstoši spēkā esošajiem normatīvajiem dokumentiem
Noslēguma pārbaudījums
Programmas apguves noslēgumā izglītojamais kārto noslēguma pārbaudījumu, kurā izstrādā, noformē un prezentē piedāvājuma ēdienkarti un dzērienu karti; sagatavo rēķinu par sniegtajiem pakalpojumiem, atbilstoši sastādītajai tehnoloģiskajai dokumentācijai, veic inventarizācijas procesu ēdināšanas uzņēmuma struktūrvienībā, uzskaitot materiālās vērtības (izejvielas, produktus un citus resursus) un noformējot atskaites dokumentāciju.
Tālākās izglītības iespējas
- Iegūt citu profesionālo kvalifikāciju vai papildu kompetences, apgūstot papildu moduļus, atbilstoši Tūrisma nozares moduļu kartei.
- Izglītoties dažāda veida profesionālās pilnveides izglītības programmās, kursos, semināros.
- Patstāvīgi pilnveidot profesionālitāti.
Mācību plāns profesionālās pilnveides izglītības programmai
Profesionālās kvalifikācijas daļa (modulis vai moduļi), kas modulārajās profesionālās izglītības programmās atbilst profesionālo kompetenču moduļiem |
Stundas | ||
Kopā | Teorija | Prakse | |
Norēķini ar viesi | 50 | 16 | 34 |
Uzskaites un atskaites dokumentācija | 62 | 18 | 44 |
Tehnoloģiskās dokumentācijas izstrāde | 62 | 18 | 44 |
PROGRAMMĀ KOPĀ | 174 | 52 | 122 |
Detalizētākā informācija par profesionālās izglītības programmas moduļiem ir pieejama VISC mājaslapā:https://registri.visc.gov.lv/profizglitiba/dokumenti/programmas/modularas/turism_ 003.pdf